Reclameland Vincent

Bedrukte bierviltjes, wat kan je ermee?

Vincent vertelt..

Een goed glas bier op een mooi bedrukt bierviltje, heerlijk. Gewoon thuis, in de kroeg of op een feestje. Wil je een extra persoonlijk gevoel bij je biertje? Bestel dan je bedrukte bierviltjes bij Reclameland. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vincent vertelt!

bierviltjes geschiedenis

De eerste bierviltjes

Eind 19e eeuw kwamen de eerste viltjes zoals we deze nu kennen op de markt. Tot die tijd waren viltjes gemaakt van porselein en aardewerk. Bier werd toen warm gedronken. De porseleinen onderzetters beschermden de tafel tegen de warmte van de bierpullen/kroezen. Begin 20e eeuw verspreidde het viltje zich wereldwijd. Langzamerhand groeiden de bierviltjes uit tot reclamedragers. In de loop der jaren zijn ze steeds dunner geworden. Ook heb je tegenwoordig tal van mogelijkheden voor de vorm van de viltjes.

bierviltjes contour vormen

Goed gevormd

Bij het bestellen van bierviltjes moet je goed nadenken over de vorm. De twee meest gekozen vormen zijn rond en vierkant. Ook heb je de keuze uit hartvormige en dubbele bierviltjes. Wil je ze liever in een eigen vorm? Bestel dan contourgesneden viltjes. Denk bijvoorbeeld aan een ovaal, puzzelstukje of een bierviltje in de vorm van je logo. Bedrukte bierviltjes zijn erg leuk voor verschillende doeleinden. De mogelijkheden zijn enorm. Om je wat inspiratie te geven heb ik een aantal mooie voorbeelden voor je opgezocht.

bierviltjes vormen

Opmerkelijke merken

(Bier)merken op viltjes zijn het populairst. In veel cafés, restaurants en clubs zie je bierviltjes van het merk bier dat ze schenken. Door je merk op een bierviltje te printen, komt de consument continu met jouw merk in aanraking. Letterlijk en figuurlijk. Men draait je bierviltje om, houdt hem vast, schrijft erop en speelt er spelletjes mee. Ideaal dus als jouw merk hierop staat. Regelmatig worden bierviltjes ook meegenomen door bezoekers van horecagelegenheden. Een leuk souvenirtje. En natuurlijk erg goedkope verspreiding van je merk en naamsbekendheid!

bierviltjes bril

Een persoonlijke boodschap

Heb je iets te vieren? Een bruiloft, verjaardag of jubileum? Erg leuk om dan bierviltjes te hebben met een mooie foto of tekst. Neem als voorbeeld een bruiloft. Bierviltjes in hartvorm met een foto van het bruidspaar; persoonlijk en prachtig om te zien. Soms is er ruimte op het viltje gelaten om een wens voor het bruidspaar op te schrijven. Handig, niet één boek waar iedereen voor in de rij moet staan, maar viltjes verspreid over de hele locatie. De gasten kunnen te allen tijde een mooie boodschap of wens opschrijven. Ook kun je een bedrukt bierviltje als uitnodiging voor een feestje sturen. De link tussen een bierviltje en een feestje is immers snel gelegd.

bierviltjes versturen envelop

Interactie en breinkrakers

Bierviltjes zijn bij uitstek geschikt om interactie mee te creëren. Bijna iedereen heeft wel eens op een bierviltje geschreven of getekend. Waarom zou je als ontwerper deze mensen niet een handje helpen? Zet een leuke vraag of 'call to action' op de viltjes. Heb je wel eens een raadsel, rebus of puzzel op een bierviltje gezien? Erg leuk om ze in je café of restaurant te hebben. Ik heb het onderstaande raadsel voor je bedacht. Weet jij het goede antwoord? En kun je uitleggen waarom? Laat het me weten!

bierviltjes raadsel

Heb je nog vragen over bierviltjes of de mogelijkheden die we bieden? Mail me dan gerust, of bel mijn collega's op 0800-55555.

Tags: bierviltjes, vormen, inspiratie

06-11-2015
 
 

Reacties