Reclameland Thom

Enveloppen, welk formaat kiest u?

Bestel enveloppen »

Thom vertelt..

Enveloppen zijn in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Afhankelijk van de inhoud van de envelop, kiest u het meest geschikte formaat. U kunt onder andere C4, C5 en C6 enveloppen door ons laten bedrukken. Ook vindt u bij ons bedrukte EA4, EA5 en EA5/6 enveloppen. Maar wat is nou het verschil tussen al deze formaten? En hoe werkt het drukproces?

Verschillende formaten

Striplock Gom Materiaal
C4 120 grams wit
120 grams biotop
C5 90 grams wit
90 grams biotop
C6 80 grams wit
C5/6 80 grams wit
EA4 120 grams wit
EA5 90 grams wit
90 grams biotop
EA5/6 80 grams wit
Vierkant 14 100 grams wit
Vierkant 15,5 100 grams wit

Het verschil tussen C en EA enveloppen

In C4 en EA4 enveloppen passen documenten op A4 formaat. Het verschil tussen deze twee enveloppen zit in het formaat. Een C4 envelop is 32,4 bij 22,9 centimeter terwijl een EA4 envelop een formaat van 31,2 bij 22 centimeter heeft. EA4 enveloppen zijn dus voornamelijk bedoeld om één of enkele vellen papier in te versturen. Als u bijvoorbeeld een lange vragenlijst of een uitgebreider document wilt versturen dan kunt u beter gebruik maken van een C4 envelop. Deze is iets ruimer dan een EA4 envelop. C5 of EA5 enveloppen zijn geschikt voor dubbelgevouwen A4 papier of A5 kaarten/documenten. EA5/6 enveloppen hebben een formaat van 11 bij 22 centimeter. Hier past A4 briefpapier in dat twee slagen gevouwen is.

c4 en ea4 enveloppen

Het drukproces

Uw bestand wordt eerst gecontroleerd door één van onze DTP'ers. Vervolgens print de Computer to Plate (CTP) machine de platen die de drukker nodig heeft. Deze bevestigt hij in de Halm enveloppenpers. Voordat de enveloppen daadwerkelijk gedrukt worden stelt hij de kleuren goed af. Dit gebeurt handmatig zodat de kleuren in uw ontwerp zo krachtig mogelijk worden. De enveloppenpers drukt, afhankelijk van de bedrukking en het type envelop, zo'n 5.000 tot 25.000 enveloppen per uur.

enveloppen bedrukken pers

Tips voor een mooie envelop

Enveloppendrukker Thom draait al heel wat jaartjes mee. Om ervoor te zorgen dat uw envelop goed uit de verf komt geeft hij hieronder enkele handige tips.

  1. Bestelt u enveloppen met een venster links of rechts, zorg er dan voor dat uw bedrijfslogo gelijk loopt met het venster. Dit zorgt ervoor dat uw envelop er strak uit komt te zien.
  2. enveloppen venster uitgelijnd
  3. Zorg dat uw ontwerp niet doorloopt over de bovenste 10 mm van de envelop. Deze rand kan namelijk niet bedrukt worden aangezien de grijpers van de pers de envelop hier vastpakken.
  4. Houd rekening met de sluitklep van de envelop. Hoewel deze aan de achterzijde van de envelop zit, zorgt dit voor een verdikking. Loopt uw ontwerp over deze verdikking heen dan kan het zijn dat u dit weerziet in de bedrukking.

Bestel enveloppen »

Tags: enveloppen, formaten, ea4, ea5, c4, c5, Halm, tips

08-10-2015
 
 

Reacties