Reclameland Michel

Hoe kies ik de juiste poster?

Bestel posters »

Michel vertelt..

Regelmatig heb ik klanten aan de lijn met vragen over posters. Je hebt namelijk keuze uit veel verschillende formaten en materiaalsoorten. Je kunt bij Reclameland van weerbestendige A2 posters tot glanzende posters op eigen formaat bestellen. Maar welke poster past het beste bij jou? Aan de hand van dit stappenplan bestel je altijd de juiste poster!

posters oplage

Hoeveel posters heb ik nodig?

Wil je 1 poster voor aan je muur, of genoeg om in alle bushokjes van de stad op te hangen? Het kan allebei! Als je minder dan 50 posters bestelt, drukken we deze digitaal. Bij digitaal gedrukte posters heb je de meeste keuze aan materiaalsoorten. Zo bedrukken we diverse papiersoorten, maar ook andere materialen als canvas! Een order van 100 posters of meer wordt op de offset drukpers geproduceerd. Offset posters zijn zelfs dubbelzijdig te bedrukken.

Welk formaat poster kies ik?

De afmeting van je poster hangt onder andere af van waar de posters komen te hangen en het ontwerp van de poster. De tekstgrootte heeft invloed op het meest ideale formaat. Zo zijn er richtlijnen voor een juiste grootte van de tekst. Dit hangt af van de afstand waarop mensen van de poster staan. Wil je dat de titel van je poster vanaf 10 meter leesbaar is, dan is de beste lettergrootte hiervoor 236pt. De meest gekozen poster is de A2 poster, deze heeft een formaat van 42 bij 59,4 centimeter.

posters leesafstand

De materiaalsoort

Welk materiaal het meest geschikt is, wordt bepaald door meerdere factoren. Allereerst de locatie waar jouw posters komen te hangen. Als je bijvoorbeeld je posters buiten op wilt hangen, dan adviseer ik blueback of 135 grams mat coated papier. Deze zijn beide watervast. Ook is het type poster van invloed op de ideale materiaalsoort. Zo hebben we voor fotoposters speciaal fotopapier van 200 of 270 gram (glans of mat). Als je twijfelt over de juiste papiersoort, dan kun je onze drukwerkvoorbeelden gratis aanvragen. Hierin vind je een overzicht van de meest voorkomende papiersoorten, zodat je deze met eigen ogen kunt zien en voelen.

papierwaaier

Afwerking van je poster

Wil je een extra glanslaag over je poster, of juist een hele matte look? Kies dan voor één van onze afwerkingen. Posters lamineren is de stevigste afwerking. Er wordt een matte of glanzende kunststof laag aangebracht over de posters. Hierdoor krijgen ze een extra matte of glanzende look. Bovendien zijn je posters zo beter beschermd tegen beschadigingen. Nu je gekozen hebt voor de afwerking, heb je alle stappen doorlopen. Je weet nu precies welke poster je bestelt. Dat viel best mee, toch?

Zoals je hebt gelezen zijn er veel factoren die meespelen bij het kiezen van de meest geschikte poster. Als je eenmaal de juiste poster gevonden hebt dan kun je gaan bestellen. Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je mij of één van mijn collega's altijd bellen op 0800-55555 of mailen. Wat is jouw favoriete posterformaat? Laat het me weten, dat vind ik leuk!

Bestel posters »

Tags: posters, formaten, papiersoorten, afwerkingen

23-10-2015
 
 

Reacties