Reclameland Oscar

Hoe wordt een rollup banner gemaakt?

Oscar vertelt...

Sta je binnenkort op een beurs? Dan mag een rollup banner natuurlijk niet ontbreken. Bijvoorbeeld met je logo of productaanbieding. Maar voordat de rollup banner in jouw stand staat, gaat hier heel wat aan vooraf. Want hoe wordt een rollup banner eigenlijk gemaakt? Oscar vertelt!

1: Printen

Zodra jij je ontwerp op de site hebt geüpload en is goedgekeurd door onze dtp-afdeling, gaat het ontwerp richting onze productiehal. De grootformaat printers delen alle drukbestanden zo optimaal mogelijk in. Hierdoor staat jouw order bij andere orders op de rol bisonyl.

Rollup banner printen

2: Snijden

Als de printer een aantal orders heeft geprint, leggen we de rol bisonyl op onze Zund snijmachine. Deze snijdt elke order afzonderlijk uit. Hier wordt een rollup banner met het formaat 80 x 205 cm gesneden.

Rollup banner snijden

Zodra onze Zund snijmachine de rollup banner heeft gesneden, haal ik deze van de machine zodat ik de rollup banner verder kan afwerken.

Rollup banners eruit halen

3: Kliklijst bevestigen

Het doek van de rollup banner schuif ik in de kliklijst die ik daarna vastzet. Als je straks je rollup banner gaat opzetten, klik je de bijgeleverde aluminium stok in de lijst zodat je rollup banner kan staan.

Bovenkant rollup banner

4: Cassette bevestigen

Als de kliklijst aan de banner vastzit, bevestig ik het doek aan de cassette. Ik verwijder de beschermlaag, zodat de plakrand tevoorschijn komt.

Rollup banner tapen

Ik leg het doek op de plakrand en druk deze goed aan, zodat de banner bevestigd is aan de cassette.

Rollup banner onderkant

5: Rollup banner oprollen

Nu de banner is bevestigd aan de cassette, rol ik de banner op. De banner is klaar voor verzending!

Wil je meer weten over onze eigen productie? In onze vorige blog vertelt Erwin hoe kalenders worden gemaakt!

Rollup banner inrollen

Tags: blog, drukwerk, rollup banner, banner

01-03-2016
 
 

Reacties