Reclameland Raymond

Je mooiste foto op aluminium printen?

Raymond vertelt..

Een mooie foto of speciale herinnering kun je bij ons op aluminium laten printen. Dit geeft een extra strakke en moderne look ten opzichte van canvas. Ook heb je veel mogelijkheden qua vorm en materiaal. Benieuwd hoe het eruitziet en wat er mogelijk is? Raymond vertelt!

dibond onbedrukt

Het materiaal

Je foto wordt op dibond gedrukt. Dibond is 3 mm dik. Aan beide kanten heb je een dunne laag aluminium. Daartussen zit een harde kern van polyethyleen. Je hebt de keuze uit twee soorten dibond. Standaard heeft dit plaatmateriaal een witte achtergrond. De andere mogelijkheid is dibond met een geborstelde aluminiumlaag. Of je kiest voor standaard of geborsteld aluminium hangt af van je ontwerp en de locatie waar je 'm ophangt. Geborsteld aluminium heeft een industriële look. Persoonlijk vind ik dit vooral mooi bij vrijstaande en zwart-wit foto's. Wit wordt dan transparant waardoor je het 'brushed' aluminium blijft zien.

dibond ophangmogelijkheden

Hoe hang je ‘m op?

Voor het ophangen van je foto heb je keuze uit meerdere opties. Je kan zowel zuignappen, afstandhouders als dubbelhaken bijbestellen. De zuignappen zijn vooral handig als je de plaat op een gladde ondergrond als glas ophangt. Afstandhouders geven een luxere uitstraling. Je foto komt zo tot bijna 2 cm van de muur te hangen. Dubbelhaken zie je veel op beurzen en in winkels. Als je wilt, zorg ik voor de boorgaten in je foto. Wel zo makkelijk, dan hoef jij je alleen maar druk te maken over het ophangen! Weet je niet welk ophangsysteem het meest geschikt is voor je? Kijk dan naar de informatie over aluminium foto's op onze site. Hier leggen we de verschillende systemen haarfijn uit!

dibond ophangen

Veel mogelijkheden

Om je een goed beeld te geven van de verschillende mogelijkheden, heb ik enkele voorbeelden voor je uitgewerkt. Het grote voordeel van aluminium is dat het op elk gewenste formaat geprint en gesneden kan worden. Wil je graag je naam aan de muur hangen? Of een foto in de vorm van een hart? Het kan allemaal! Doordat het aluminium op onze Zund snijmachine wordt gefreesd, heb je veel mogelijkheden voor wat betreft de vorm. Dit zogenoemde contourgesneden plaatmateriaal is behalve op aluminium ook als foam, forex, kanaalplaat en massief karton te verkrijgen. Weet je niet hoe je je bestand moet aanleveren als je het contourgesneden wilt? Bekijk dan de handige instructies voor het aanleveren van contourgesneden bestanden.

dibond hartvormig

Kunstenaars

In musea en op exposities zie je regelmatig foto's die geprint zijn op dibond. De hoge kwaliteit bedrukking in combinatie met goede belichting zorgt voor een erg professionele look. Vandaar dat het een veelgekozen materiaal is door kunstenaars en fotografen. In dit voorbeeld is er gekozen voor verchroomde afstandhouders. In combinatie met de witte muur waar de foto hangt, geeft dit een exclusieve uitstraling. Als je een foto op aluminium drukt, ben je verzekerd van zowel een goede kwaliteit als een lange levensduur.

dibond kunst

Zwart-wit foto's

Wil je een foto op geborsteld aluminium? Overweeg dan eens om je foto zwart-wit te maken. Zwart-wit foto’s komen ontzettend mooi uit op de geborstelde versie. Doordat de witte kleur niet geprint wordt op het aluminium, komt de textuur van het geborstelde aluminium duidelijk naar voren. Hetzelfde geldt voor vrijstaande foto’s. De textuur van het materiaal is dan zichtbaar op de transparante delen van het ontwerp.

dibond zwart-wit voorbeelden

Al met al heb je enorm veel mogelijkheden. Met aluminium ben je verzekerd van een prachtig product! Als je nog vragen hebt dan kun je me altijd mailen. Ook helpen mijn collega's je graag telefonisch via 0800-55555. Heb je zelf een mooi voorbeeld? Post hem dan in een reactie.

Tags: foto op aluminium, dibond

02-11-2015
 
 

Reacties