PERSBERICHT

03-02-2016, Roden

Nieuwste Komori drukpers voor online drukkerij Reclameland

Online drukkerij Reclameland, met als enige in Nederland een geheel eigen productielocatie, heeft de nieuwste pers van Komori, de Lithrone G840P H-UV, aangeschaft. Dit is de meest uitgebreide drukpers met onder meer snelle plaatwissel en H-UV drukwerktechniek dat ervoor zorgt dat de inkt meteen droog is. Hiermee is een investering gedaan van meer dan twee miljoen euro. Met de aanschaf kan al het drukwerk dat besteld wordt via de sites van Reclameland en de pas overgenomen sites Flyerzone en Drukland.nl zelf worden geproduceerd. Hiermee staat de nieuwste pers van Komori, en de enige die in Nederland te bezichtigen is, in het Noorden van het land.

Snelle plaatwissel en H-UV drukwerktechniek

Met de aanschaf van de Komori drukpers breidt Reclameland de productiecapaciteit uit. De productie van de online drukkerij was al opvallend met de Heidelberg Anicolor XL 75, maar wordt straks dus nog sneller. Zo drukt de pers in één beweging in full colour de voor- en achterzijde van een order en heeft de drukpers een snelle plaatwissel wat nodig is voor de vele orders van de drie drukwerksites. Ook het velformaat is een keer zo groot als de huidige grootste pers van Reclameland. Zo drukt Reclameland straks in één run 143 verschillende visitekaartjes. En dankzij de H-UV drukwerktechniek kan het drukwerk meteen worden afgewerkt, zelfs als een order wordt gedrukt op recyclingpapier of natuurkarton. Hiermee wordt nog meer ingespeeld op de wensen van de klant én zijn de drukwerksites de snelste van Nederland.

Drukken op topsnelheid

Het is voor het eerst dat Reclameland voor een ander merk dan Heidelberg kiest. Eigenaar Wouter Haan: “Door de overname van de drukwerksites Flyerzone en Drukland.nl hebben we er zo'n 100.000 orders op jaarbasis bij. Dat is voor ons de belangrijkste reden voor de uitbreiding van onze productiecapaciteit met deze nieuwe pers. De drukpers van Komori heeft precies die eigenschappen die we nodig hebben om te kunnen voldoen aan de klantvraag.” Zo wisselt de Komori drukpers in minder dan 110 seconden alle acht platen tegelijk en drukt op topsnelheid 15.000 drukvellen per uur. “Dit, in combinatie met het grote voordeel dat de drukvellen meteen volledig droog en gereed zijn voor verdere afwerking maakt deze pers tot een top aankoop.”

Innovatiefste drukkerij van Nederland

Vanwege de hogere productiecapaciteit verhuist de online drukkerij rond mei naar Westerbroek in Groningen waar ook de drukpers wordt geïnstalleerd. Hiermee wordt meteen al een groot deel van het pand in beslag genomen. “De drukpers is ruim 20 meter lang en neemt zo'n 100 vierkante meter in beslag.” Voor de toekomst ziet Haan voldoende uitdagingen om de drie drukwerksites verder te ontwikkelen. “We zijn de enige online drukkerij die écht innoveert en die een eigen productiefaciliteit heeft. Ook kunnen we met de aanschaf van deze pers uniek zijn in onze aanlevertijden. Maar ook onze service, ons uitgebreid productassortiment en onze bereikbaarheid maken ons sterk. Zo zijn we voor onze klanten tot 22.00 uur bereikbaar. Dit zorgt natuurlijk voor groei. Binnen drie jaar verwacht ik met onze drie labels de grootste online drukker van Nederland te zijn.”

Over online drukkerij Reclameland

Wouter Haan begon in 2008 met Reclameland. Inmiddels telt de drukkerij 75 medewerkers en produceert Reclameland dagelijks zo'n 750 drukwerkopdrachten. In 2015 nam Haan de drukwerksites Flyerzone en Drukland.nl over. Daarnaast is Haan eigenaar van de Engelstalige online drukkerij Printdeal. Haan is met zijn drukwerksites een betrouwbare partner van drukkerijen, reclamebureaus, verspreiders en andere grafische professionals. Naast Nederland, zijn de drie drukwerksites actief in België.

Meer informatie
Wouter Haan
Telefoon: 0800-55555
E-mail: [email protected]

Tags: Persbericht, Komori, drukpers

02-02-2016
 
 

Reacties