Bart

Onze populairste plaatmaterialen met toepassingen voor gebruik!

Bart vertelt...

Maart is bij ons de maand die dit jaar in het teken staat van het plaatmateriaal. Als het om plaatmateriaal gaat, we hebben verschillende materialen in huis: van 2 mm dik massief karton tot 10 mm dik foam. Elke week lichten we enkele plaatmaterialen uit en vertellen we voor welke toepassingen het geschikt is. We beginnen met onze populairste plaatmaterialen. Bart vertelt!header

Kanaalplaat

Kanaalplaat is 3,5 mm dik en is zowel enkel- als dubbelzijdig te printen. Doordat het materiaal zowel binnen als buiten gebruikt kan worden, kun je met het kanaalplaat alle kanten op. Het materiaal is erg licht van gewicht en hierdoor uitermate geschikt voor bijvoorbeeld instore communicatie of in te zetten als raambord. Het kanaalplaat heeft zogenoemde 'kanalen' over de volledige lengte van de plaat. Dit zorgt ervoor dat naast een het lichte gewicht, het materiaal ook nog eens flexibel en buigzaam is. Handig!

kanaalplaat

Foamboard

Ook foamboard is erg veelzijdig en voor vele toepassingen geschikt. Foam is 5 of 10 mm dik, kunnen we zowel enkel- als dubbelzijdig printen en heeft een zachte kern met aan beide zijden een witte papieren backing waarop we printen. Dit plaatmateriaal is uitermate goed geschikt voor binnengebruik. Zo wordt foamboard bijvoorbeeld vaak gebruikt voor instore communicatie en presentaties. Het gebruik buiten is bij het foamboard geen goed idee.

foamboard

Massief karton

Massief karton wordt ook vaak gebruikt voor instore communicatie, productpresentaties of andere promotionele uitingen. De platen zijn 2 mm dik en zowel enkel- als dubbelzijdig te printen. Met onze UV flatbed printen printen we altijd direct op de plaat. Het karton dat we gebruiken is wit, maar niet 100% egaal. Hierdoor kan een volvlak inkt dus een beetje wolkerig overkomen. Hierdoor krijgt het geheel een soort vintage look! Wellicht overbodig om te vermelden, maar ook het massief karton is enkel geschikt voor binnengebruik.

massief-karton

Benieuwd hoe plaatmateriaal wordt gemaakt? In een vorig blog vertelt Dennis alles over het productieproces van plaatmateriaal!

Tags: plaatmateriaal

02-03-2017
 
 

Reacties