Bart

Onze populairste plaatmaterialen met toepassingen voor gebruik!

Bart vertelt...

Maart is bij ons de maand van het plaatmateriaal. We hebben verschillende materialen in huis: van 2 mm dik massief karton tot 10 mm dik foam. Elke week lichten we enkele plaatmaterialen uit en vertellen we voor welke toepassingen het geschikt is. We beginnen met onze populairste plaatmaterialen. Bart vertelt!header

Kanaalplaat

Kanaalplaat is 4 mm dik en is zowel enkel- als dubbelzijdig te printen. Het materiaal is erg veelzijdig en daarom voor veel toepassingen goed geschikt. Denk bijvoorbeeld aan instore communicatie, presentaties en makelaarsborden. Omdat kanaalplaat zogenaamde ‘kanalen’ heeft, is het materiaal flexibel en buigzaam. Handig!

kanaalplaat

Foamboard

Ook foamboard is erg veelzijdig en voor vele toepassingen geschikt. Foam is 5 of 10 mm dik, kunnen we zowel enkel- als dubbelzijdig printen en heeft een zachte kern met aan beide zijden een witte papieren backing waarop we printen. Dit plaatmateriaal is uitermate goed geschikt voor binnengebruik. Zo wordt foamboard bijvoorbeeld vaak gebruikt voor instore communicatie en presentaties.

foamboard

Massief karton

Massief karton wordt ook vaak gebruikt voor instore communicatie, productpresentaties of andere promotionele uitingen. De platen zijn 2 mm dik en zowel enkel- als dubbelzijdig te printen. Met onze UV flatbed printen printen we altijd direct op de plaat. Het karton dat we gebruiken is wit, maar niet 100% egaal. Hierdoor kan een volvlak inkt dus een beetje wolkerig overkomen. Hierdoor krijgt het geheel een soort vintage look!

massief-karton

Benieuwd hoe plaatmateriaal wordt gemaakt? In een vorig blog vertelt Dennis alles over het productieproces van plaatmateriaal!

Tags: plaatmateriaal

02-03-2017
 
 

Reacties