How it's made?

Graag geven we jullie een kijkje in de productiehal. En hoe kunnen we dat beter doen dan door middel van een uitleg over onze producten? In deze tweede 'How it's made?' leggen wij je uit hoe onze rollup banners worden gemaakt.

Stap 1: Bestandscontrole

Op het moment dat jij besteld hebt en je ontwerp hebt geüpload, komt hij binnen bij onze dtp-ers. Zij controleren het bestand op snijmarges, afmetingen, kwaliteit, etcetera. Kleine aanpassingen doen ze zelf. Voor grotere aanpassingen nemen ze contact met je op.

bestanden controleren

Stap 2: Naar de printer sturen

Als de dtp-ers hun werk hebben gedaan, gaat het ontwerp naar de productiehal. In de productiehal wordt gekeken naar het soort product en de bijbehorende levertijd. Aan de hand van de order wordt het ontwerp naar de juiste printer gestuurd.

bestand klaarzetten

Stap 3: Printen

De ontwerpen worden automatisch ingedeeld door de groot formaat printers. Één van onze printers print voornamelijk rollup banners op 510 grams bisonyl. De ontwerpen worden zo optimaal mogelijk ingedeeld door de printer. Nadat dit is gebeurd verwerkt de printer de orders van dat moment.

printen

Stap 4: Snijden

Nadat de printer een aantal orders heeft geprint, worden de geprinte rollup banners van de rol bisonyl gesneden. Hierna worden de rollup banners van elkaar losgesneden. Dit is erg precies werk. Verkeerd snijden heeft grote gevolgen voor het eindresultaat.

snijden

Stap 5: Kliklijst bevestigen

Nu is het tijd om de kliklijst aan de bovenkant van de rollup banner te bevestigen. Het doek wordt in de kliklijst geschoven waarna de lijst dichtgeklikt wordt. Uiteindelijk wordt de stok aan de achterzijde van de rollup banner aan de kliklijst bevestigd.

bovenkant

Stap 6: Casette bevestigen

Nu de kliklijst aan de banner zit, wordt het tijd om het doek aan de casette te bevestigen. In de casette zit een strip waar de onderkant van het doek overheen komt. Het doek wordt vastgetaped aan de strip in de casette.

onderkant

Stap 7: Inpakken

Als de banner aan de strip zit kan hij in de casette worden gerold. Hierna wordt de banner in de stevige (gratis bijgeleverde) draagtas gestopt.

nieten

Stap 8: Verpakken

De rollup banner is inmiddels klaar om verpakt te worden. Onze rollup banners worden in karton gerold om extra bescherming te bieden tijdens het transport. Hierna worden ze in een doos verpakt en, indien nodig, opgevuld.

spietjes

Stap 9: Bon printen en verzenden

Op het laatst wordt de bon met het juiste adres op de verpakking geplakt. Nu is het wachten tot DHL de bestelling op komt halen om deze vervolgens bij de juiste klant af te leveren.

Ga voor meer informatie over onze rollup banners naar onze rollup banners pagina.

resultaat

Like ons op Facebook en volg ons op Twitter om op de hoogte te blijven van nieuwe 'how it's made' artikelen en andere acties.

Tags: Rollup banner, Roll-up banner, banners, how it's made?

15-05-2013
 
 

Reacties