visitekaartjes voorbeelden

Verschillende materialen voor visitekaartjes

Visitekaartjes zijn nog altijd ongekend populair en kun je krijgen in allerlei soorten en maten. Van basic visitekaartjes tot de meest luxe visitekaartjes met bijzondere afwerkingen: er is altijd wel een soort te vinden die bij jou past. Maar welke opties heb je allemaal? Wij nemen je mee langs ons aanbod, zodat jij weet wat de verschillende opties zijn!

350 grams mat mc

Meest gekozen materiaal. Ideaal als je voor niet al te veel geld toch een goed en degelijk kaartje zoekt. Het materiaal is wit van zichzelf, is beschrijfbaar en is lekker stevig. Eventueel kun je je visitekaartje nog af laten werken met een glans laminaat of een mat laminaat.

visitekaartje mat mc

300 grams recyclingpapier

Meest gekozen materiaal. Ideaal als je voor niet al te veel geld toch een goed en degelijk kaartje zoekt. Het materiaal is wit van zichzelf, is beschrijfbaar en is lekker stevig. Eventueel kun je je visitekaartje nog af laten werken met een glans laminaat of een mat laminaat.

Let op: het recyclingpapier dat digitaal gedrukt wordt heeft een wittere en gladdere afwerking dan het offset gedrukte recyclingpapier.

visitekaartje recyclingpapier

300 grams kraftkarton

In het verlengde van het recyclingpapier, is ook kraftkarton een duurzame keuze. Het bestaat ook volledig uit ‘oud’ papier en karton. Het verschil met het gewone recyclingpapier, is dat het kraftkarton de specifieke bruine uitstraling heeft. Tip: zwart ziet er het mooiste uit op dit materiaal. Door de relatief donkere kleur van het papier, kunnen andere kleuren anders ogen dan op een witte achtergrond.

visitekaartje kraftkarton

300 grams metallic

Wil je echt opvallen? Kijk dan eens naar de verschillende metallic papiersoorten: zilver, goud en parelmoer. Het papier heeft een zeer luxe uitstraling en glimt zelfs een beetje. Zo heb je echt het chique gevoel van goud, zilver en parelmoer, maar dan gewoon op papier!

visitekaartje metallic

300 grams natuurkarton wit

Wil je een visitekaartje dat witter is dan wit? Dan is het natuurkarton wit een goede optie voor jou. Het papier heeft een open structuur en heeft hierdoor een natuurlijke uitstraling. En ander voordeel: je kunt hier erg goed op schrijven met pen en/of potlood. Ideaal ook om te gebruiken dus als afsprakenkaartje of stempelkaart.

visitekaartje natuurkarton

250 grams linnenpersing

Wit papier met een kenmerkende en duidelijke linnenstructuur in het papier. Het is op papier het minste zware papiersoort, maar alsnog een meer dan stevig materiaal. Eén ding is zeker: je krijgt een uniek en chique visitekaartje als je kiest voor het linnenpersing papier.

visitekaartje linnenpersing

300 grams PaperWise

Een speciaal en bijzonder papiersoort. Het bestaat namelijk voor 100% uit landbouwafval. Doordat het papier ook nog eens ongebleekt is, is het één van de meest milieuvriendelijke papiersoorten die je kunt vinden. Het heeft een natuurlijke lichtbruine uitstraling.

visitekaartje paperwise

300 grams biotop

Dit papier bestaat volledig uit afvalhout en is daarmee dus extra duurzaam. Ook worden voor het papier geen (chemische) witmakers gebruikt. Hierdoor is het papier ook niet 100% wit en krijgt het de kenmerkende licht creme-achtige kleur.

visitekaartje biotop

300 grams Tintoretto Gesso

Nog een papiersoort met zo een mooie naam. Het Tinteretto Gesso is natuurlijk en uncoated cellulosepapier. Dat betekent dat je op beide zijden van het papier een viltstructuur vindt. Alle ingrediënten voor een bijzonder visitekaartje.

visitekaartje tintoretto gesso

Visitekaartjes op bijzondere materialen

Naast dat je je visitekaartje op papier laat drukken, kun je ook kiezen voor een afwijkend materiaal. Wat te denken van bijvoorbeeld het bierviltjes karton. Dit kan in alle mogelijk vormen gesneden worden, heeft een unieke uitstraling en is extra stevig. Gegarandeerd dat je er een opmerking over krijgt als je zo een visitekaartje uitreikt. En dat er over je gepraat wordt - op een positieve manier -, dat is wat je wilt. Een ander materiaal dat ook een goede optie is, is PVC. Je kunt je eigen PCV pasjes laten drukken! Het valt gegarandeerd op tussen de andere visitekaartjes. En je kunt de kaartjes eenvoudig extra opties geven met bijvoorbeeld een personalisering of een embossing van je naam. Hoewel het misschien niet direct een afwijkende materiaal is, kun je ook kiezen voor een gevouwen visitekaartje. Zo heb je dubbel zoveel ruimte om jouw gegevens te plaatsen + andere onderdelen om bij de ontvanger in het geheugen te blijven.

Zoals je kunt lezen, zijn er ontzettend veel verschillende soorten visitekaartjes waar je uit kunt kiezen. En een saai wit en degelijk kaartje is allang niet meer de standaard. Welk materiaal past het beste bij jou?

Tags:

25-03-2022
 
 

Reacties