digitaal vs offsetKlaas-Jan van Reclameland

Digitaal en offset drukken van visitekaartjes

Klaas-Jan vertelt...

Er zijn grofweg twee manieren om je visitekaartjes te drukken. Als je een kleine oplage visitekaartjes nodig hebt, kun je voor digitaal gedrukte visitekaartjes kiezen. Voor hoge aantallen, bijvoorbeeld vanaf 1.000 stuks, kun je beter kiezen voor offset. Maar waarom is dat en wat is nu eigenlijk het verschil tussen digitaal en offset?

Komori offset pers

Offset drukken

Het meeste drukwerk, dus ook visitekaartjes, wordt offset gedrukt. Bij deze manier van drukken worden er drukplaten gemaakt welke in de drukpers worden gezet. Omdat deze platen speciaal voor de order worden gemaakt, liggen de opstartkosten hoger. Dit verklaart dan ook waarom digitaal drukken voordeliger is bij een kleine oplage. Bestel je bijvoorbeeld wel meer dan 1.000 visitekaartjes dan is offset drukken weer voordeliger. De platen hoeven we namelijk maar één keer te maken en of de oplage nu 1.000 of 50.000 is maakt dan niets uit.

HP Indigo digitale pers

Digitaal printen

Bij digitaal printen worden er geen drukplaten gemaakt. Dit drukwerk wordt namelijk geprint. Het grote verschil met offset drukken is dan ook dat je hier geen opstartkosten maakt en je bij een kleine oplage dus goedkoper uit bent. We kunnen natuurlijk wel een grotere oplage printen, maar de kosten per print worden niet lager dus dan kun je beter voor offset kiezen.

digitaal vs offset

Zelfde kwaliteit

Digitaal drukwerk drukken we op onze HP Indigo persen. Hierbij gebruiken we vloeibare inkten. Dit heeft als voordeel dat de inkt in het papier gaat zitten en er dus niet oppervlakkig op ligt. Ook op onze Indigo drukpersen ben je dus gegarandeerd van rijke en volle kleuren en een zeer scherpe afdruk. Offset drukwerk drukken we op de nieuwste drukpers van Komori. Kwalitatief doet digitaal drukwerk niet onder voor offset drukwerk, maar als je offset drukwerk gewend bent kunnen de kleuren bij digitaal printen wel iets afwijken. Dit komt vanwege de andere drukwerktechniek.

Wil je meer weten over visitekaartjes? In ons vorige blog vertelt Willem Jan over spot UV op visitekaartjes!

Tags: visitekaartjes, digitaal, offset

20-06-2016
 
 

Reacties