0 producten € 0,00
a5 kaart

A5 kaarten laten drukken en maken

a5 kaart maken

Bent u op zoek naar een manier om een persoonlijke boodschap te versturen? A5 kaarten laten drukken is dan een uitstekende manier. Het A5 formaat heeft een afmeting van 14,8 x 21 cm en past daarmee exact twee keer in een A4 formaat. De kaart is 2x zo groot als een standaard ansichtkaartenformaat (A6). Een A5 kaart is goed te gebruiken als bijvoorbeeld ansichtkaart of uitnodiging. Het handzame, maar toch ruime formaat zorgt ervoor dat je de A5 kaarten op verschillende manieren kunt inzetten. Niet alleen als kaart om te versturen, maar bijvoorbeeld ook heel goed als menukaart, complimentcard of flyer. Naast de ongevouwen producten kunnen A5 kaarten ook gevouwen worden. Een gevouwen A5 kaart heeft plano (ongevouwen) het formaat van een A4.

Om uw A5 kaarten te versturen kunt u gebruik maken van A5 enveloppen. Deze kunt u zowel bedrukt als onbedrukt bestellen.

Offset en digitaal A5 kaarten drukken

Bij Reclameland maken wij gebruik van verschillende druktechnieken voor A5 kaarten drukken. Twee van deze druktechnieken zijn het offset drukken en het digitaal drukken. Bij het offset drukken worden verschillende orders op een grote drukplaat gecombineerd. Via deze drukplaat wordt een groot vel gedrukt, waarna de afzonderlijke bestellingen op maat worden gesneden. Dit gecombineerde drukwerk is geschikt voor grote oplages. Door het combineren kunnen grote orders snel en voordelig gedrukt worden. Het digitaal A5 kaarten laten drukken is vooral geschikt voor kleinere oplages. Bij het digitaal drukken worden de verschillende orders afzonderlijk van elkaar geproduceerd. Het grote voordeel hiervan is dat u niet vastzit aan vaste aantallen, maar uw eigen aantal kunt bestellen. Zelfs al vanaf 1 stuk. De kwaliteit van beide druktechnieken is nagenoeg gelijk aan elkaar.


A5 kaart maken en ontwerpen

Voor uw A5 kaarten levert u uw eigen ontwerp aan. U bepaalt dus helemaal zelf hoe uw kaart eruit komt te zien. Het opmaken van het digitale drukbestand kan in een opmaakprogramma zoals bijvoorbeeld InDesign. Heeft u niet de beschikking over een geschikt opmaakprogramma? Dan kunt u helemaal gratis gebruik maken van onze online ontwerptool. Via deze tool voegt u heel eenvoudig uw eigen teksten, logo’s, afbeeldingen en foto’s toe. Op die manier ontwerp u op een eenvoudige manier uw eigen A5 kaart.

Verschillende kaarten papiersoorten

Van 80 tot 350 grams, van het populaire 135 grams glans mc tot recyclingpapier en van gestreken tot ongestreken papier, wij hebben het allemaal. Uiteraard kiest u op welk papiersoort wij gaan drukken.

Een groot onderscheid in papier is tussen 'gestreken' en 'ongestreken' papier:

  • Gestreken papier voelt glad aan.
  • Ongestreken papier voelt ruw aan.

In het onderstaande overzicht kunt u zien welke papiersoorten u kunt kiezen:

Gewicht Glans Mat Recycling FSC
80 grams
100 grams
135 grams
170 grams
250 grams
300 grams
350 grams

Handig om te weten:

  • De meeste klanten kiezen gestreken papier.
  • Offset gedrukt recyclingpapier is ongestreken, dus voelt ruw aan.

A5 kaarten met ronde hoeken en andere afwerkingen

Natuurlijk kunnen wij uw bedrukte A5 kaarten verder afwerken. Zo kunnen we uw drukwerk enorm laten glanzen met UV lak hoogglans. Tijdens het kiezen van een product, kunt u vele verschillende afwerkmogelijkheden kiezen. We hebben verdere bewerkingen als:

  • UV lak hoogglans aanbrengen, voor zeer opvallende kaarten die extra glanzend zijn.
  • Voorzien van 2 of 4 boorgaten, met een radius van 5 mm, makkelijk voor in ringmappen.
  • Afscheurstrook aanbrengen, handig voor het gebruiken als entreekaarten.
  • Voorzien van ronde hoeken, met een 7 mm radius, voor een exclusieve uitstraling.
  • Kaarten bundelen, per 100, 250, 500 of 1.000 stuks. Ideaal voor verspreiders.