0 producten € 0,00

Folders drukken en printen

  • Eigen formaat mogelijk
  • Spoedlevering mogelijk
  • Gratis verzending

Op zoek naar ongevouwen folders? Neem dan een kijkje bij flyers drukken.

folders drukken

Kies een eindformaat:

Kies het (gevouwen) eindformaat van uw product.

Kies een vouwwijze:

Kies hier de vouwwijze van uw folder. Let op, bij offset drukwerk wordt uw drukwerk vanaf 300 grams plano (ongevouwen) geleverd.

Kies een ontwerp:
Kies een bedrukking:

Kies hier uw type bedrukking.

Kies het materiaal:

Kies hier het materiaal waar u uw bedrukking op wilt hebben.

Kies een afwerking:

U geeft uw drukwerk een hoogwaardige en luxe uitstraling door te kiezen voor een van onze afwerkingen.

Om de prijs te zien, selecteer eerst alle eigenschappen.

Goedkoop folders drukken

folders drukken

Folders zijn de geknipte manier om veel informatie op weinig ruimte kwijt te kunnen. Een folder heeft immers een handzaam formaat dankzij 1 of meerdere plooien. Desondanks hebt u, afhankelijk van de gekozen vouwwijze, een x-aantal kanten om uw klant of prospect te informeren/over de streep te trekken.

Gratis verzending voor al ons drukwerk.

Folders vouwen

De naam folder is een afgeleide van het Engelse woord voor vouw zijnde “fold”. Een folder is dan ook altijd gevouwen en kunt u eigenlijk beschouwen als een gevouwen flyer. In het onderstaande overzicht vindt u de verschillende vouwwijzen die we bij Reclameland aanbieden.

Folders formaten

Wanneer u folders laat drukken komt u voor de keuze een eindformaat te kiezen. Hiermee wordt het dichtgevouwen formaat bedoeld. Het opengeslagen formaat is het formaat wanneer de folder opengevouwen voor u ligt.

Bijvoorbeeld een A4 folder staand 4-zijdig:

Dichtgevouwen: 21 x 29,7 cm
Opengeslagen: 42 x 29,7 cm
Staand Dwars Wikkelvouw Zigzagvouw
4-zijdig
6-zijdig
8-zijdig
10-zijdig
12-zijdig
16-zijdig

Hieronder leest u meer informatie over de verschillende soorten vouwen.

folder 4-zijdig gevouwen

De enkele vouw (4-zijdig) is de meest populaire vouwwijze. Hierbij heeft de folder 1 plooi in het midden.

folder met wikkelvouw

Bij een wikkelvouw worden de buitenste flappen naar binnen geplooid. Om te verzekeren dat de folder op een vlotte manier dichtvouwt hebben de flappen verschillende afmetingen.

folder met zigzagvouw

Bij een zigzagvouw zijn de flappen, zoals bij een harmonica, geplooid in de tegengestelde richting. Door deze manier van werken zijn alle flappen even groot.

folder met luikvouw

Bij een luikvouw worden de linker- en rechterzijdes naar binnen gevouwen. Anders dan bij de wikkelvouw is er geen overlapping van de flappen in het midden.

folder met kruisvouw

Bij een kruisvouw wordt de folder twee keer gevouwen, waarvan één keer kruislings.

Belangrijk om te weten: Folders worden t/m 250 grams papier gevouwen geleverd. Er zijn hier een aantal uitzonderingen op. Zo worden papiersoorten van 250 grams met meer dan 6 zijdes en 170 grams of zwaarder met een dubbelzijdig mat laminaat afwerking plano (ongevouwen) geleverd. Alle folders hebben vanaf 250 grams een ril zodat ze makkelijker vouwen.

Indien het vouwen niet het gewenste resultaat geeft kan er besloten worden de folders enkel te rillen en het drukwerk plano te leveren (dus niet gevouwen).

Folders ontwerpen en laten drukken

Goedkoop folders printen en ontwerpen kan heel eenvoudig bij Reclameland. Folders kunt u voor veel doeleinden inzetten. Denk aan het vergroten van uw naamsbekendheid of het aankondigen van een evenement. Alles is mogelijk. U kunt bij ons zelf folders ontwerpen in onze gratis online ontwerptool. In deze tool kunt u uw eigen logo, teksten en foto’s uploaden en zo uw eigen folders maken. Dat is nog eens makkelijk online folders ontwerpen en maken.

Folders printen in kleine en grote oplage

Onze kleine oplage folders printen we digitaal met onze HP Indigo’s en grote oplages drukken we offset met de nieuwste Komori persen. Beide druktechnieken gebruiken vloeibare inkt en verzekeren een hoge afdrukkwaliteit. Meer informatie nodig? Neem dan even een kijkje bij de eigen productie van Reclameland.

Alles over papiersoorten voor folders

Niet enkel de vouwmanieren, maar ook de papiersoorten kunnen verschillen. In onderstaande tabel vindt u een handig overzicht terug betreffende de papiersoorten. Handig om te weten:

  • Gestreken of glad papier (mc) is de meest gangbare papiersoort.
  • Recyclingpapier voelt ruw aan. Dit komt doordat dit papier ongestreken is.
Gewicht Glans Mat Recycling FSC
90 grams
100 grams
135 grams
170 grams
250 grams
300 grams
350 grams

Folders printen met een luxe afwerking

Mag het qua afwerking toch een tikje meer zijn? Dan kunt u kiezen voor een luxe UV lak hoogglans afwerking of een extra beschermende matfolie. Tijdens het bestellen kiest u tussen tal van afwerkmogelijkheden. Een greep uit die mogelijkheden:

  • UV lak hoogglans aanbrengen voor een glanzend effect.
  • Dubbelzijdig mat folieren. Deze techniek zorgt voor een extra beschermende laag.
  • Bundelen per 100, 250, 500 of 1.000 stuks.
promotie drukwerk

Meer promotie drukwerk

Bij Reclameland bieden we nog veel meer promotioneel drukwerk aan. Zo kunt u gerust slapen in de wetenschap dat uw product alle aandacht trekt. Om maar enkele voorbeelden te geven: