0 producten € 0,00
kaarten

Kaarten drukken met eigen ontwerp

kaarten drukken

Eigen kaarten drukken met een uniek ontwerp? Er zijn tal van kaarten te drukken en bestellen. Van visitekaartjes tot postkaarten en van compliment cards tot geboortekaartjes. U vindt het allemaal bij Reclameland! Gebruik gepersonaliseerde kaarten om uw boodschap te versturen, uit te nodigen voor een feest of uw verhuizing kenbaar te maken. Of het nou een grote kaart op A4 formaat wilt bestellen of een bescheiden kaart op A6 formaat, alles kan.

Op zoek naar een manier om uw bedrukte kaarten te verzenden? Bij ons vindt u ook bijpassende enveloppen.

Kaarten maken in kleine en grote oplage

Tijdens het bestellen van uw kaarten kunt u kiezen uit 2 verschillende druktechnieken. Dit zijn digitaal drukken en offset drukken. De beste keuze voor uw kaarten is afhankelijk van de gewenste oplage. Wilt u graag grote aantallen kaarten bestellen? Offset drukken is dan de slimste keuze. Bij offset drukken maken wij gebruik van combinatiedruk. Dit betekent dat wij verschillende drukopdrachten en ontwerpen met elkaar combineren op 1 grote drukplaat. Na het drukken wordt het drukvel gesneden waardoor alle ontwerpen weer losse bestellingen worden. Door het combineren kunnen grote orders voordelig en snel gedrukt worden. Genoeg aan een kleine oplage kaarten? U kunt dan het beste voor digitaal drukken kiezen. Hierbij worden orders afzonderlijk van elkaar gedrukt. Zo kunt u ook uw eigen oplage invullen en zit u niet vast aan vooraf bepaalde aantallen. De kwaliteit van digitaal en offset drukken is nagenoeg gelijk aan elkaar. Hoeveel kaarten u ook nodig hebt, bij Reclameland bestelt u al uw kaarten voordelig en snel!


Eigen ontwerp kaart drukken

U bepaalt helemaal zelf wat wij op uw kaarten drukken. Het ontwerpen van een drukbestand kan in een grafisch programma zoals InDesign. Heeft u geen toegang tot een opmaakprogramma? Geen probleem, u kunt dan geheel gratis gebruik maken van onze online ontwerptool. Via onze ontwerptool upload u eenvoudig uw eigen foto’s, logo’s en teksten. Binnen een handomdraai is het ontwerp voor uw kaarten klaar!

Verschillende kaarten papiersoorten

Van 80 tot 350 grams, van het populaire 135 grams glans mc tot recyclingpapier en van gestreken tot ongestreken papier, kaarten drukken kan op veel verschillende materialen. Uiteraard kiest u op welk papiersoort wij uw kaarten drukken.

Een groot onderscheid in papier is tussen 'gestreken' en 'ongestreken' papier:

  • Gestreken papier voelt glad aan. Het gestreken papier waar wij op drukken is maar liefst driemaal gestreken, hierdoor is het effect maximaal. Gestreken papier kan zowel een matte als een glanzende uitstraling hebben. Drukwerk op gestreken papier wordt vaak gebruikt door commerciële partijen. Het gestreken papier van Reclameland is te herkennen aan de letters 'mc' (machine coated) achter het papiersoort.
  • Ongestreken papier voelt ruw aan. U kunt de vezels van het papier voelen. Briefpapier drukken we bijvoorbeeld altijd op ongestreken papier en is hierdoor zeer goed beschrijfbaar. Organisaties die een milieuvriendelijke of natuurlijke uitstraling willen, kiezen vaak voor ongestreken papier.>

In het onderstaande overzicht kunt u zien welke papiersoorten u kunt kiezen:

Gewicht Gestreken Ongestreken Glans Mat Recycling FSC
80 grams
100 grams
135 grams
170 grams
250 grams
300 grams
350 grams

Handig om te weten:

  • De meeste klanten kiezen gestreken papier.
  • Offset gedrukt recyclingpapier is ongestreken, dus voelt ruw aan.