0 producten € 0,00
landa

Landa drukpers: ongeëvenaarde scherpte en kleur

Het printen op de Landa S10P drukpers, met nano-inkt, biedt ongekende scherpte en kleuruniformiteit in vergelijking met andere digitale of offset technologieën. In de drie afbeeldingen hieronder zijn microscopische foto’s van de verschillende technologieën te zien. Het verschil in de scherpte van de afdruk is hier duidelijk in beeld gebracht.

landa

Duizelingwekkende cijfers

De Landa S10P-pers is vijf keer sneller dan digitale persen. Per uur wordt een indrukwekkend aantal van 6.500 vellen bedrukt. En dat aantal zal de komende tijd alleen maar hoger worden. Op de beeldtransportband wordt met nano-inkt het ontwerp gevormd. Doordat deze band is verwarmd, verdampt het water uit de inkt en blijft er een polymerische film over. Deze film van slechts 500 nanometer wordt vervolgens op het papier aangebracht en hecht gelijk aan het materiaal. Door het gebruik van droge inkt kan het drukvel direct verder verwerkt worden tot bijvoorbeeld flyer, folders of magazines.

Met deze drukpers springen wij in het gat van de oplages die te groot zijn om digitaal te printen en te klein om offset te drukken. Bij het drukken met nanotechnologie worden de voordelen van beide twee werelden gecombineerd. Voor het digitaal printen geldt de veelzijdigheid en de productie van kleinere oplages samen met het productiviteit en de lage kosten per pagina van het offset drukken. Het drukwerk kan op deze manier nog efficiënter ingedeeld worden op de beste druktechniek. De offset persen kunnen hierdoor worden gebruikt waar ze het allerbeste in zijn: namelijk het drukken van de écht grote oplages.

Duurzaamheid

De kwaliteit van het drukwerk is niet de enige reden om de Landa S10P-pers aan te schaffen. Ook de duurzaamheid is een erg belangrijk aspect. Zo worden in het drukproces geen drukplaten gebruikt, zoals dat bij het offset drukken nog wel moet. Dit scheelt toch al snel enkele tonnen aan aluminium per jaar. Daarnaast heeft de Landa geen inschiet nodig om tot de juiste (kleur)instellingen te komen. Per opdracht is de inschiet toch al snel 50 vel. Ook voor het papier geldt dat dit per jaar al snel een besparing is van enkele tonnen. Deze combinatie van de allerbeste kwaliteit drukwerk en tegelijkertijd duurzaam drukken, dat doet niemand ons na.

Nanography vergelijking met digitaal en offset

Digitaal Nanography Offset
Drukformaat 50 x 70 cm 70 x 100 cm 70 x 100 cm
Aantal vellen inschiet per bestelling Geen inschiet Geen inschiet 50 vellen
Printsnelheid 2.250 6.500 13.000
Gepersonaliseerd drukken
Geschikt voor oplages onder 500 stuks
Geschikt voor oplages tot 10.000 stuks
Geschikt voor oplages boven 10.000 stuks
Geen aluminium drukplaten nodig

Wat is nanotechnologie?

De nanotechnologie waarmee de Landa S10P-pers werkt verschilt op een aantal punten van digitaal printen en offset drukken. Bij deze laatste twee technieken wordt gebruik gemaakt van vloeibare inkt. De inkt trekt voor een gedeelte in het papier. Dit heeft invloed op de scherpheid en de helderheid van de kleur. Bij nanotechnologie worden ‘droge’ inkten gebruikt die op het papier komen te liggen. Doordat de kleuren niet in het papier trekken zullen de randen nog scherper worden en de kleuren nog helderder.

Conclusie

Het drukwerk dat van onze nieuwe Landa-pers komt is met geen ander drukwerk te vergelijken. Haarscherp gedrukt en levendige kleuren die van het papier afspatten! Verder zoeken heeft geen zin, want beter dan dit wordt het niet.

Specificaties van de Landa S10P

Printsnelheid 6500 vel per uur
Aantal kleuren 4 tot 8 kleuren
Resolutie 1200 dpi
Maximaal papierformaat 750 x 1050 mm
Maximaal bedrukbaar gebied 730 x 1032 mm
Lengte pers 14,1 meter
Breedte pers 4,8 meter
Hoogte pers 2,4 meter
Gewicht pers 22.000 KG

Breaking records with Landa

Om te achterhalen hoeveel vellen een Landa S10P drukpers in 1 maand kan bedrukken hebben we in maart 2022 een test uitgevoerd! We wilden alles weten. Dus niet alleen hoeveel afdrukken, maar ook hoeveel verschillende papiersoorten, hoeveel verschillende bestellingen. Zelfs de verspilling hebben we gemeten en gedeeld.

Reclameland Vlog | #11 Hoe gaat het nu?

We zijn inmiddels zo’n 10 werkdagen onderweg met onze recordpoging. Maar op wat voor pers doen we eigenlijk een gooi naar een nieuw record? En de vraag der vragen: wat is de stand? Wouter vertelt je er alles over in deze video.

vlog landa

Reclameland Vlog | #12 De uitslag

De maand maart is voorbij en dat betekent dat onze recordpoging ten einde is gekomen! Hoeveel vellen hebben we gedraaid op onze Landa? Samen met een special guest praat Wouter je in deze video bij.

vlog landa

printed flats

Printed flats

De eerste 10 werkdagen van maart 2022 hebben we meer dan 498.000 prints geproduceerd.

De tweede week hadden we te maken met operator uitval.

In de derde week hebben we dagelijks ruim boven het doel gedrukt. De uitval van week 2 is hierdoor ruim gecompenseerd.

In de vierde week hebben we op woensdag bijna 100.000 B1 prints geproduceerd. Ter vergelijking, dat zijn 440.000+ SRA3 vellen die aan 1 kant bedrukt zijn.

In de vijfde en laatste week gaat onze focus naar de procesverbetering rondom de Landa.


printed jobs

Printed jobs

Het grote voordeel van een digitale pers is dat je veel bestellingen kan verwerken. Bij ons kan 1 printed job bestaan uit meerdere bestellingen van hetzelfde substraat, die verzameld op het drukvel liggen. Zo kan 1 printed job wel 100 verschillende bestellingen van visitekaartjes bevatten. Of bijvoorbeeld een magazine met 16 verschillende pagina's.

De printed jobs die we hier weergeven is dus een verzameling bestellingen die op 1 drukvel zijn ingedeeld.


substrates

Substrates

De Landa S10P kent geen beperkingen qua papiersoorten. Zelfs als we op keukenpapier willen drukken, dan zou het moeten kunnen.

Onze hardlopers zijn allemaal gestreken papiersoorten, onder overig vallen een aantal ongestreken papiersoorten, zoals:

  • 90 grams briefpapier
  • 90 grams biotop
  • 300 grams natuurkarton
  • 300 grams ansichtkaarten karton

used paper

Paper waste

Drukken met nano technologie levert nauwelijks papierverlies op. De kwaliteit is bij elk vel goed. Ook heeft een Landa pers geen 'inschiet' nodig om op kleur te komen.

Toch is er wel sprake van waste, door bijvoorbeeld:

  • cleaning pages
  • nozzle check pages

Reclameland Vlog | Nanotechnologie?

We hebben een revolutionaire digitale pers gekocht die werkt met nanotechnologie. Maar waarom eigenlijk?

vlog landa

Reclameland Vlog | Doet 'ie het al?

Peter Luit, van Printmedianieuws, komt de nieuwe pers vergelijken met onze Komori en Indigo persen.

vlog landa

Landa radiocommercial