0 producten € 0,00
hardcover

Hardcover

Wat is een hardcover

Een hardcover is een boek met een extra stevige kaft. De naam zegt het ook al: harde cover/kaft. Dit geeft een extra luxe en duurzame uitstraling aan het drukwerk. Of het nu om een fotoboek gaat van een vakantie, een jubileumboek voor een bedrijf of het ingezet wordt als een productcatalogus: met een hardcover boek komt u altijd goed voor de dag. Bij Reclameland heeft u een hele reeks aan opties en formaten waar u uit kunt kiezen. Hierdoor stelt u eenvoudig een exemplaar samen dat bij u en uw doel past.

Wat is het verschil tussen hardcover en paperback?

Het belangrijkste verschil tussen een hardcover boek en een paperback (softcover boek), is de cover. Een hardcover is gemaakt van een stevig stuk karton dat niet te buigen is. Dit geeft het boek extra stevigheid en een luxe uitstraling. Een paperback is een boek met een omslag van papier. Vaak is dit een dikker papiersoort dan het papier dat voor het binnenwerk wordt gebruikt. Hierdoor is het boek buigzamer en slaat het over het algemeen iets gemakkelijker open.

Voor het binnenwerk kan in de meeste gevallen gekozen worden voor dezelfde of in ieder geval vergelijkbare papiersoorten.

Hoe wordt een hardcover boek gemaakt?

Net als bij alle boeken, kunt u ook een hardcover boek zien als twee losse onderdelen: de cover en het binnenwerk.

Cover van hardcover boek

De cover die wordt gebruikt is van dik en stevig karton gemaakt. Het ontwerp van deze cover wordt op een separaat vel gedrukt. Dit losse vel wordt strak over de cover heen gelijmd. Hierna wordt de cover voorzien van een mat of glans laminaat, afhankelijk waar u voor heeft gekozen. Hierdoor krijgt de cover extra bescherming én geeft het een extra uitstraling.

Het binnenwerk

Een boek is natuurlijk niet compleet zonder het binnenwerk. Dit binnenwerk wordt gedrukt, op maat gesneden en vervolgens gelijmd als boekwerk. Voor het binnenwerk kiest u uit één van de verschillende papiersoorten, variërend van 80 grams tot 170 grams. Hierdoor heeft u zelf - tot op zeker hoogte - invloed op de dikte van het hardcover boek.

Tip voor het opmaken: houd rekening met een extra veiligheidsmarge aan de kant die ingebonden wordt. Zo voorkom je dat delen van je ontwerp (gedeeltelijk) wegvallen.

Hardcover boek inbinden

Wanneer de twee losse onderdelen voor het hardcover boek klaar zijn, kunnen deze verlijmd worden met elkaar. Het binnenwerk wordt in de cover geschoven. Door middel van een zogenoemde kneep wordt dit met elkaar verlijmd. Zo ontstaat er een stevig geheel. Optioneel kunnen de boeken per stuk nog ingeseald worden. Hierna zijn de boeken klaar om verstuurd te worden!

Naast de boeken de verlijmd worden, kunt u ook kiezen voor brochures met andere afwerkingen. Populair zijn bijvoorbeeld de geniete brochures of de brochures met spiraalbinding.

Vragen?

Heeft u vragen? U kunt eenvoudig contact met ons opnemen via telefoon (09 397 09 99) of ons contactformulier. U krijgt op werkdagen altijd binnen 24 uur antwoord.